Helius kamp 2023
De jeugd is van 19 tot 21 mei op kamp geweest in Oostvoorne. We verbleven in het Samuel Naardenhuis. Dit kamphuis was omgeven door een bos en een groot grasveld waar de kinderen lekker konden spelen.

Vrijdag aan het einde van de middag stroomde de kinderen binnen en kon het weekend beginnen. Iedereen had er zin in en de kinderen zaten vol energie. Na een heerlijk patatje met een frikandel werden de kinderen los gelaten op het terrein. In de avond werden er s’mores gemaakt bij het kampvuur en werd ook het weerwolven geïntroduceerd. Dit spel werd overigens het hele weekend nog vaak gespeeld. Hierna stond de jeugd nog een griezelige spooktocht te wachten. Wist u dat de meiden A hier banger voor waren dan de F-jeugd….
Toen de laatste groep weer terug was, ging iedereen langzaam naar bed. Met de nadruk op heel erg langzaam.

De volgende ochtend werd de dag opgestart met wat ochtendgymnastiek op het vliegerlied. Na het ontbijt was het tijd voor de eerste twee spellen in de kampgroepjes. Frisbee en het vlaggenroofspel. Nadat iedereen goed actief bezig was geweest, werd er heerlijk geluncht in het zonnetje. In de middag hadden de kids wat vrije tijd en werd er ook weer gestreden tijdens het zeskamp. Verder hebben de kinderen veel vrije tijd gehad, aangezien het geweldig weer was. In de avond was er nog tijd voor een avondspel. Dit keer was het levend stratego in het donker. In twee teams gingen ze aan de slag om de vlag van de andere partij te zoeken. Ook vandaag was weer een zeer geslaagde dag!

De laatste dag mocht iedereen even iets langer uitslapen, maar werd er ook weer ochtendgymnastiek gedaan om even goed wakker te worden. Dit keer verzorgde de meiden A het dansje. Na het ontbijt werd er nog buiten gespeeld en ook moesten de kamers al een beetje opgeruimd worden. Voor de lunch werd het laatste spel gespeeld: levend kwartet. Hierna moesten toch echt de kamers helemaal opgeruimd en geveegd worden, want de ouders stonden bijna voor de deur. Nadat iedereen was opgehaald, werd het ook tijd voor de leiding om weer richting de kantine te gaan.

Het was een super gezellig kamp en we hopen dat iedereen genoten heeft. Wij in ieder geval wel! Op naar een volgend kamp.

De kampleiding
Jose, Daniëlle, Kim, Robert, Chani en Eva